• White LinkedIn Icon

©2019 Liberale Studenten Partij.

ONS TEAM

Het bestuur van LSP regelt het dagelijks bestuur van de partij, en coördineert zaken rondom de verkiezingen, zoals de campagne.

De bestuursleden stellen zich op deze pagina graag voor!

Bas Knapp is 21 jaar oud en naast zijn studie is hij lid van Minerva en gemeenteraadslid in de gemeente Noordwijk.  

Het is een hele gave uitdaging om met een gemotiveerde groep te bouwen aan een nieuwe studentenpartij. Ik ben er nu al enorm trots op dat we in zo’n korte tijd bijna 70 kandidaten enthousiast gemaakt hebben voor de medezeggenschap binnen onze universiteit. Het is mijn ambitie straks in elke faculteitsraad en in de universiteitsraad een liberaal geluid te laten horen en door middel van echt concrete plannen mee te bouwen aan het mooier maken van onze universiteit. Met zoveel geweldige kandidaten en het sterke partijprogramma van de LSP heb ik er veel vertrouwen in dat dat goed gaat lukken!

Elodie Spekreijse

Vice-voorzitter

Elodie Spekreijse is een derdejaars studente aan de Universiteit Leiden en zij vervult de functie van vice-voorzitter binnen het bestuur van LSP. 

Het oprichten van een studentenpartij is een geweldige uitdaging geweest.  Toch hebben we in een korte tijd een mooie groep bij elkaar gebracht waardoor we hopelijk straks op elke faculteit en ook in de universiteitsraad een frisse blik kunnen bieden. Met een nieuwe studentenpartij — met standpunten en idealen die veel studenten zullen aanspreken —  hoop ik ook dat de universitaire verkiezingen wat meer gaan leven onder studenten en ook de bekendheid van de vertegenwoordigende organen toeneemt. Aangemoedigd door de vele positieve reacties kijk ik in ieder geval erg uit naar de komende verkiezingen!’

Niek van der Meer

Portefeuillehouder programma

Niek van der Meer is 21 jaar oud en binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor het partijprogramma. Daarnaast houdt hij zich bezig met de mediastrategie. 


"Je ziet dat er de laatste jaren veel veranderd is voor de student. We ervaren meer druk dan ooit en de focus lijkt vooral te liggen op het zo snel mogelijk afronden van je studie. Met het nieuwe stelsel is dat begrijpelijk maar daardoor extra belangrijk om een tegengeluid te laten horen. Ik vind namelijk dat je tijd in Leiden meer is dan je studietijd alleen, het is een studententijd. Het is bij uitstek de periode om eens andere paden te bewandelen, maar dan moet die ruimte je wel geboden worden. Vandaar dat wij ons met LSP inzetten om zo veel mogelijk vrijheid terug te geven aan iedere Leidse student. Samen zullen we ons uiterste best doen om van de Leidse studietijd weer een studententijd te maken."

Roland Groen in 't Woud

Portefeuillehouder Media

Roland Groen in ’t Woud is 20 jaar en houdt zich bezig met de inhoud en vormgeving op social media en de website. Ook draagt hij verantwoordelijkheid voor de digitale campagne van LSP.

"Ik ben ervan overtuigd dat de LSP veel positieve veranderingen binnen de universiteit kan realiseren, en ik ben enthousiast om hier onderdeel van uit te mogen maken! Zelf vind ik dat de studiedruk momenteel zodanig hoog ligt dat de student weinig mogelijkheden heeft om zich naast zijn studie te ontwikkelen. Een bestuursjaar, stage, bijbaan of het oprichten van een politieke partij worden hierdoor extra zwaar, terwijl dit soort ervaringen juist heel waardevol zijn. Samen met het bestuur van de LSP en alle raadsleden hoop ik hier verandering in te kunnen brengen!"

Bas Knapp

Voorzitter